Välgörenhet

Det är mycket som är galet i den här världen. Människor dör för att de inte har tillgång till rent vatten, barn tvingas leva utan föräldrar på gatan eller så tvingas de jobba med saker som du och jag aldrig skulle göra. Ensam kan man inte förändra världen till det bättre, men man kan hjälpa till och som tur är tur är finns det flera olika hjälporganisationer som redan finns på plats för att försöka få några av de tokigaste sakerna att bli något bättre. De gör det dessutom mycket bättre än om du och jag skulle åka iväg till fjärran land och plötsligt försöka få ordning på eländet. Jag är som privatperson redan världsförälder och medlem i Världsnaturfonden, men kände att jag ville göra mera. Därför är det nu så att oavsett hur mycket eller lite du beställer och oavsett hur ofta du beställer, så kommer vi på Laba att skänka 10:- för varje beställning som görs till någon hjälporganisation (detta har inte påverkat priset på våra varor och ska inte göra det heller).

När månaden är slut summerar vi antalet beställningar och skickar sedan iväg pengarna till den organisation vi för tillfället tycker ska ha pengarna. Vilken organisation det blir kommer att variera allt från Världsnaturfonden till Unicef eller Cancerfonden. Alla dessa organisationer gör så viktiga arbete och alla är de lika viktiga på sitt sätt.

Mars 2015 blev den månad som vi valde att börja med att summera antalet beställningar för att sedan skänka pengar till välgörande ändamål. Första organisation som fick pengar var Läkarmissionen. Genom dem valde vi att bidra med pengar för att borra en brunn för vatten i Uganda samt till toaletter i Tchad. Mer om det kan du läsa i vår blogg.

Lägg gärna en beställning du med, nu på en gång, så är du med och hjälper till att bidra med hjälp till de som verkligen behöver det.