Bambu linne och toppar

Vilken storlek behöver du?

Exempel på linnen och bh-toppar från den här kategorin

Om bambu och pandor

Den vanligaste frågan vi får när det gäller bambu, är om inte det är dåligt för pandan att vi använder kläder av som är gjort av deras mat. Den frågan ställde vi oss själv när vi tog hem de första produkterna gjorda av bambu för flera år sedan. Vi valde då att vända oss direkt till Världsnaturfonden som ju har pandan som symbol och som jobbar aktivt med att försöka rädda de få pandor som finns kvar. Vi tänkte att om någon vet hur det är, så borde de veta. Svaret vi fick gjorde oss trygga med att ta hem flera bambuprodukter och sedan dess har Världsnaturfonden själv börjat sälja ett flertal olika produkter av bambu.

Den bambu som används för att tillverka till exempel de linnen du hittar här hos oss, tillverkas av en annan typ av bambu än den som pandan äter. Det finns ungefär 1000 olika arter av bambu och den som vi använder i kläder växer på annan höjd i bergen än vad den bambun gör som pandan äter.

Eftersom bambun och pandan är så nära kopplade till varandra och för att vi ville vara säkra på att vår bambu inte inkräktar på pandans område valde vi att bli panda-faddrar via wwf. Varje månad skänker vi alltså en slant till Världsnaturfonden så att de kan fortsätta att jobba för att pandan får finna kvar på vårt jordklot. Som pandafadder får man regelbundet en rapport om hur läget är för pandan och vad som görs för att bevara dem. I ett av dessa mejl, fick vi den här söta panda-bilden:

 

Om du också vill stödja wwf och deras arbete med pandan, så kan du bli pandafadder via denna länk:

Pandafadder

Du kan bidra med så lite som 100:- i månaden och är på så sätt med och hjälper till. Till din e-postadress kommer du då att få en "panda-rapport" fyra gånger om året där de berättar kortfattat om vad de gör.

Här är ett utdrag ur pandabrevet som skickades i slutet av juni 2019:

Berättelsen om hur den franske jesuitmunken Pere David blev den första västlänning som upptäckte pandan är väldigt speciell. Pandan är till sin natur en ensling som tillbringar större delen av dygnets timmar sittandes inne i ett bambusnår och mumsar på bambu. Givetvis hade lokalbefolkningen nu och då stött på pandor på sina strövtåg i bergen, men det var Pere David som fick äran att upptäcka de mystiska djuren.