Lite Grönare

Oktober månad ses ofta som en rosa månad eftersom Cancerfonden väljer att ha en kampanj där de samlar in pengar till förmån för forskning kring framförallt bröstcancer. Det är bra att det är ett starkt engagemang för rosa bandet, men det finns så många mer som behöver stöd och hjälp.

Laba försöker värna lite mera om det som är grönt och gör därför härmed november till en grön månad :). Om man tittar utanför fönstret just nu så ser det visserligen inte alls grönt ut och det kan därför tyckas knasigt med en grön månad i november, men det behövs mera grönt runt hela jordklotet.

Vi värnar om det gröna bland annat genom att sälja i huvudsak strumpor och underkläder som är gjorda av bambu. Bambu är ett grönare alternativ än till exempel bomull eftersom bambun kan odlas helt utan kemikalier.

För att hylla det gröna lite extra den här månaden så skänker vi 10 kronor för varje såld bambu-produkt (gäller ej sockarna) under november till VI-skogen. VI-skogen är ett projekt som pågår i Afrika, runt Victoria sjön. VI-skogen planterar bland annat träd som hjälper till att lindra torka. Vi skogen utbildar även, framförallt barn, i hur man brukar marken på bästa sätt och hur träden kan hjälpa dem mot torka och hur träd kan ge både mat och skugga. Med hjälp av Vi-skogen kan vi enkelt hjälpas åt att genom trädplantering göra planeten lite grönare.

För varje produkt du köper som är tillverkad av bambu så skänker vi alltså 10:- till vi skogen.

Lämna en kommentar