Många steg

fotstegLäkarna rekommenderar oss att gå 10.000 steg varje dag. Det är såklart jättebra om vi gör det, men de flesta av oss lyckas tyvärr inte med detta. Men om vi går 5.000 steg varje dag, vet du hur många steg det då blir på ett år? Det blir nästan två miljoner steg. Den exakta siffran är 1.825.000 steg. Om du fyllt 30 år har du gått ungefär 52.925.000 steg (steg per år gånger 29 eftersom jag antar att du inte gick så många steg innan du fyllt 1 år). Är du 40 har du gått 71.175.000 steg. Har du fyllt 50 så blir det 89.425.000 steg, nästan 90 miljoner steg! Det är väldigt många steg!

Var har du satt alla dina steg? Barfota i gräset om sommaren? Har du gått barfota i snö? En vattenpöl på hösten? Vad har du haft på fötterna alla dessa steg? Gummistövlar, gymnastikskor, finskor eller kanske träskor?
Eftersom våra fötter tar oss fram genom livet och låter oss upptäcka hela världen om vi så vill, tycker jag att de förtjänar lite uppmärksamhet och uppskattning. Skor som är bra för fötterna tycker jag är ett exempel på att visa uppskattning för fötterna. fotstegProva att ställa dig barfota på ett papper på golvet. Ta sedan en penna och rita runt foten för att få fram formen på din fot. Jämför det du har ritat med dina skor. Har skorna samma form som din fot eller har du som många andra tryckt ihop fötterna i ett par för smala/trånga skor?

Det är inte bara med hjälp av skor som du kan visa uppskattning för fötterna. Ditt val av strumpor är minst lika viktigt. En del strumpor sitter så hårt om benet att det är märke efter dem när man tar av strumporna. Dessa märken kan leda till problem när du blir äldre. Andra strumpor har stora/tjocka sömmar vid tårna som ger skav eller klämmer på tårna. Att välja strumpor som är bra för benen och fötterna är ett enkelt sätt att göra det bekvämare för fötterna.

Väljer du våra bambu strumpor så får du strumpor med så kallad Komfortresår. En komfortresår är en bredare resår som inte sitter åt så hårt som en normal resår gör.  Alla våra bambustrumpor har även minimerad tå-söm. Bambu är dessutom mycket mjukare än t.ex. bomull, vilket jag tror att dina fötter uppskattar.

bambustrumpor-pilar

Om du inte redan har gått över till bambu, så beställ hem redan idag så att dina fötter får de bekväma strumpor som de förtjänar. Du hittar alla våra bambustrumpor här….

Lämna en kommentar