Tid i julklapp?

Kan man få tid i julklapp? Nej, det går nog inte. Däremot skulle man kunna få något som sparar tid. Tänk bara i mitten på 1800-talet då de första tvättmaskinerna kom. Jag tror att de flesta kvinnor då hade en tvättmaskin på sin önskelista. Idag tar vi tvättmaskinen för givet och inte många skulle klara sig utan en.

Hur mycket tid lägger du på att tvätta varje vecka? Det är ju olika för olika personer och hur många man är i hushållet. Somliga tvättar en eller flera maskiner dagligen, medan andra klarar sig med betydligt färre. En sak är i alla fall säkert, tvättning tar tid oavsett hur många maskiner man kör varje vecka och trots att vi har moderna, bra tvättmaskiner och torktumlare. När tvätten är färdig i maskinen ska den vikas och sorteras och slutligen läggas in i något skåp eller i en låda.

Jag kan inte hjälpa dig att minska antalet maskiner tvätt, men jag kan faktiskt hjälpa dig att minska tiden med sortering av tvätt och personligen är det sorteringen som jag tycker är tråkigast. Genom att använda strumpklämmor slipper du den absolut tråkigaste sorteringen. Strumpklämmorna hjälper till att hålla ordning på dina strumpor medan de åker runt i tvättmaskinen tillsammans med allt annat. Du sätter bara på klämman direkt när du tar av strumporna för att lägga dem i tvättkorgen eller om de ska direkt in i tvättmaskinen. Sedan låter du klämman sitta på, även in i torktumlaren om du har sådan. När tvätten ska sorteras räcker det att du hittar en liten del av en strumpa, den andra kommer att följa med när du drar i den eftersom klämman håller dem tillsammans.

Vet du någon annan som behöver lite extra tid till andra saker än att sortera strumpor efter tvätt, ja då kanske det passar med strumpklämmor i julklapp till den personen. Strumpklämmorna finns i flera olika färger så att varje familjemedlem kan få en egen färg vilket gör att sorteringen kommer att gå ännu enklare.

I mitt eget hushåll har de båda sönerna fått lika stora fötter som sin pappa och det är omöjligt för mig att hålla ordning på vem som äger vilka sockar. Men eftersom de är bra på att markera sina sockar med sin färg, då vet jag och kan lägga rätt sockar till rätt person. Det går självklart att märka alla sina kläder. Båda mina söner är noga med att inte få den andres kläder i sin garderob. Därför sätter de en klämma i rätt färg på alla kläder innan de hamnar i tvättkorgen.

Så, sammanfattningsvis kan man nog inte ge bort tid i julklapp, men däremot kan man ge bort en liten pryl som kan spara tid och det är väl så nära tid man kan komma i en paket 🙂

Lämna en kommentar