Slösa inte tid, investera i Strumpklämmor

Varje dag när jag vaknar, har jag 960 minuter framför mig innan det är tid att sova igen. 960!

Om du fick 960 kronor varje dag, utan att göra något, vad skulle du göra med dem? De går inte att spara. Många kloka rådgivare skulle förmodligen säga att man ska investera dem i något. Antagligen skulle ingen rekommendera dig att köpa godis och skräpmat för pengarna.

Men när det kommer till tid, hur ska man tänka då? Kan man jämföra tid på sociala medier med godis och skräpmat? Jag skulle nog säga det. Jag spenderar själv tid på Facebook i perioder, för att inte tala om Youtube. Det finns ju så mycket spännande att se.

Men är det värt den tid vi lägger på det? Blir vi klokare av att spendera en timme på Facebook? Antagligen inte. En del av allt som kommer i flödet kan mycket väl vara värdefullt, men knappast allt.

Jag menar inte att vi bör sluta med sociala medier som Facebook, Youtube eller TikTok. Men vi kanske ska fundera på hur mycket tid vi spenderar där.

Varför? Därför att livet är så mycket mer. Det du ser på skärmen kan du ju uppleva själv. Istället för att titta på när vänner åker på semester till fjärran land, kan du kanske själv åka iväg om du inte spenderar all din tid på att se vad andra gör. 

Att minimera tiden framför sociala medier är bara ett sätt att hantera sin tid och inte slösa bort den på meningslöst.

Slösa inte tid på att sortera strumpor

Förutom att jag tycker det är meningslöst att spendera för mycket tid på sociala medier, så tycker jag det är ganska meningslöst att spendera tid på att sortera strumpor. Det är ju så tråkigt och helt onödigt.

Har du koll på hur mycket tid du lägger på att sortera dina strumpor? Själv har jag inte gjort det på så många år att jag faktiskt inte längre har någon koll och jag är inte alls intresserad av att testa.

Anta att det bara tar 5 minuter att sortera hela familjens strumpor. Och om du gör det en gång i veckan blir det 260 minuter om året. Det är över 4 timmar om året du lägger på att sortera strumpor! 4 timmar!! Varför? Investera några påsar strumpklämmor så kan du göra roligare saker istället!

Lämna en kommentar