Strumpklämmor, stress, tid och organisering

Om man skriver ordet ”stress” i Adlibris sökruta, så får man idag 17.550 träffar. Jag har inte gått igenom hela listan, men kan lätt konstatera att det finns väldigt många böcker i ämnet. Att det finns så många böcker tycker jag tyder på att det finns ett behov av sådana böcker. Och varför gör det? Antagligen för att stress idag är ett enormt problem.

Gör man samma sökning hos Google, får man ett resultat på över 4 miljarder!

Översta resultatet när jag sökte på Stress hos Google, var 1177, så jag gick dit och läste lite vad de har att säga.

Stress är en reaktion i kroppen som ger dig mer kraft ett tag.

Det är ju bra. Ibland behöver vi extra kraft och energi. När vi levde på savannen, då var det helt avgörande för vår överlevnad. Och det kan fortfarande vara väldigt bra med stress-påslag. Men om man upplever stress under för lång tid och om man inte hinner återhämta sig, då är det plötsligt ett problem. Ett alvarligt sådant!

För som det också står på 1177:

Det är viktigt att du söker hjälp så snart som möjligt om du mår dåligt av stress. Stressjukdomar kan ta lång tid att läka.

Stress kan yttra sig på oändligt många sätt. För mig blir till exempel mitt eksem väldigt mycket värre när jag är stressad eller när jag har känt mig stressad. För mig blir det kroppens sätt att säga till mig att nu måste du lugna ner dig! Mitt eksem beror inte bara på stress, men blir helt klart värre när jag är stressad.

En blogg om strumpklämmor, stress, tid och organisering 🙂

Jag kommer framöver att skriva en del om stress, tid och om organisering 🙂 Varför?

Att skriva om strumpklämmor hela tiden blir ingen rolig läsning för dig som besöker sidan. Det kommer förmodligen inte att ge dig något att bara läsa om det. Därför tar jag till relaterade ämnen som stress, tid och organisering och hoppas att det kan ge dig som läsare något som är lite intressantare i kombination med information om strumpklämmor förstås.

Dessutom; strumpklämmorna kan ge både lite extra tid och bättre ordning.

Inte nog med det, stress, tids-hantering och organisering är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Att må dåligt av stress är inte roligt, jag vet.

Lämna en kommentar