Tid att byta vinter och sommar garderob

Brukar du lägga undan de kläder som inte är aktuella för säsongen? Min mormor har i dagarna lagt undan sina sommar kjolar, blusar och andra sommar kläder. Nu har hon istället fyllt upp garderoben med kläder bättre lämpade för höst och vinter.

Min mormor fyller snart 90 år och hon är en stor förebild för mig när det kommer till ordning. Och när jag fick höra hur hon hanterade sina sommarkläder häromdagen så blev jag inspirerad att ta tag i min egen garderob. Den äldre generationen är vana att ta väl hand om sina kläder och då håller de såklart bättre.

Min mormor packade in sina sommarkläder i särskilda påsar tillsammans med lavendel. Tänk så gott hennes kläder kommer att dofta när hon tar fram dem igen till våren.

Jag är inte så duktig som min mormor, men som sagt inspirerades jag av hennes handlingar. Jag kommer att se över min egen garderob och sortera i alla fall lite. Jag brukar dock packa undan shorts och korta kjolar när vintern närmar sig, men jag kan göra mycket bättre. Och sockar med kort skaft använder jag vanligtvis inte heller på vintern, så de packar jag också undan. Det enda jag lägger undan på våren är varma sockar som jag nu ska leta fram igen.

Så här planerar jag att göra:

Jag kommer som sagt att se över min garderob. Det jag planerar att göra är följande:

  • Jag kommer börja med att hänga allt i ordning. Det var länge sedan jag rensade garderoben och därför hänger allt huller om buller. Finkläder har blandats med vardagskläder. Det är inte bra.
  • När allt hänger mer organiserat så kommer jag att försöka rensa ut sådant som jag inte använder. Det kan vara sådant som inte passar eller som jag inte trivs i. Varför ska det hänga i min garderob och ta plats?
  • Därefter vill jag plocka bort de mest somriga kläderna och göra som min mormor. Jag tänker packa undan dem tillsammans med något som doftar gott.

Låter jag strumpklämmorna sitta på strumporna vid årstidsförvaringen?

Jag har inte gjort det tidigare, men kommer att göra det fortsättningsvis. När jag låter min gula klämma sitta på strumporna, så vet jag ju att det är mina strumpor. Min man och dotter har andra färger på sina klämmor och därför är det så enkelt för oss att hålla koll på vems strumpor det är, även under vinter/sommar förvaringen. Om ett par råkar hamna fel, så vet vi ju ändå vems det är.

Lämna en kommentar