Varför så många pandor?

Varför är det så många Pandor överallt på Labas sidor? Det är en bra fråga och svaren på frågan är många.

Pandor äter som du kanske känner till Bambu och här på Laba.se försöker vi att i huvudsak sälja bambu strumpor och underkläder. Både pandorna och Laba älskar alltså bambu. Visserligen på lite olika sätt, men ändå, en kärlek till bambu. Viktigt att veta är också att pandorna inte äter samma bambu som den som används till att producera till exempel strumpor och underkläder. Det finns olika arter av bambu och de växer på olika höjd i bergen. Därför kommer inte den bambu vi använder att konkurrera med pandan.

Pandor är väldigt söta. Det är bara att titta på dem, så smälter ju hjärtat :). De ser verkligen ut som väldigt gosiga nallebjörnar som man helst vill ha i sängen. Det är dock inget jag rekommenderar, för pandor har ett ganska vresigt humör ;).

Pandan är en symbol för Världssnaturfonden som precis som Laba värnar om naturen. Världsnaturfonden och Laba jobbar på helt olika vis, men båda jobbar vi på det som vi tror är bättre för vår planet.

Laba är numera stolt pandafadder, via Världsnaturfonden. Detta för att ytterligare hjälpa till att skydda dessa vackra varelser. Och varför vi valde att vara just pandafaddrar, beror såklart på de båda översta punkterna. Dels har vi det gemensamt att vi älskar bambu och dels så är de väldigt söta. Genom att vara pandafadder, kommer vi regelbundet att få uppdaterad information om hur det går för pandorna i Kina och det är något som vi vill förmedla vidare till dig som besöker Laba. Förhoppningen är att både du som besöker Laba och jag som skriver också kommer att lära oss något om pandan. Kunskap är ju så väldigt viktigt.

Pinterest

Sedan en liten tid tillbaka finns Laba nu med på Pinterest. Labas Pinterestsida hittar du här: https://www.pinterest.se/labastrumporochunderklder/

Del av Labas Panda anslagstavla på Pinterest

Om du inte känner till Pinterest sedan tidigare, så räknas det som “social media”. Det är gratis att vara med och det är fullt med idéer och inspiration. Har du inget Pinterest konto än, så rekommenderar jag dig att skaffa ett.

På Pinterest samlar man på bilder på olika anslagstavlor. Du kan ladda upp egna bilder och du kan spara bilder från webbsidor som du besöker. Du kan också spara andras bilder. Själv har jag inte fotograferat så många bilder på pandor, men jag har skapat en anslagstavla med pandor där jag samlar andras fina bilder. Labas panda anslagstavla hittar du här: https://www.pinterest.se/labastrumporochunderklder/pandor/

Man väljer själv vilka anslagstavlor man vill ha och till Laba har jag skapat sådana som har med Bambu strumpor och underkläder att göra och eftersom miljöfrågor också är viktiga för Laba, så finns det även några sådana tavlor på vårt konto. Här kommer direktlänkar till några av våra Pinterest anslagstavlor:

Klicka gärna på Följ knappen så att du ser alla bilder jag lägger till och vilka nya anslagstavlor som skapas åt Laba.

 

Bambu och vatten

Som du kanske känner till så tycker jag att det är viktigt att vi tar hand om vår planet. Vi har ju bara en och den måste vi vara rädda om. Jag tycker det är viktigt att vi alla hjälps åt att ta hand om vår planet och de resurser som den erbjuder oss.

Bomullsodlingar har gjort att sjöar torkat ut

Vatten ser det inte ut att vara någon brist på om man tittar ut genom fönstret en höstdag som denna. Men som du säkert känner till så råder det vattenbrist på väldigt många platser runt om i världen. Finns det alternativ som gör att vi kan förbruka mindre mängd vatten så är det förstås bra.

Det finns många olika sätt att spara vatten i hemmet genom att bland annat tvätta och diska på ett vatten snålare vis. Bland annat så rekommenderas vi att alltid köra fulla maskiner, både när vi diskar och tvättar.

Även när vi kommer till val av kläder så kan du påverka förbrukningen av vatten. I många år har vi använt bomull till de flesta av våra kläder. Bomull har fungerat bra, men nu finns det andra alternativ som fungerar bättre. För att producera ett kilo bomull krävs det 29.000 liter vatten. Det är otroliga mängder vatten bara för att få fram ett kilo. Hur många kilo bomull har du i din garderob?

På flera håll har bomulls odlingarna gjort att sjöar torkat ut och att brunnar sinat.

Idag finns det som sagt andra alternativ. Ett alternativ är att välja bambu istället. Bambun påminner väldigt mycket om bomull och kan användas till ungefär samma saker.

Den som odlar bambu behöver inte vattna alls. När bambun kommer till fabriken där den ska omvandlas till mjuka garner och tyger, då använder man vatten bland annat för att tvätta och skölja. Detta kan såklart ske på olika sätt och jag kan inte svara för hur alla andra gör, men det vatten som används när man producerar vår bambu, den återanvänds i stor utsträckning. Det är en så kallad sluten process och därför behöver man inte använda så mycket nytt vatten.

Så om du vill hjälpa till att minska vattenkonsumtionen i världen, då kan det vara ett alternativ att använda bambu istället för till exempel bomull.

Lite Grönare

Oktober månad ses ofta som en rosa månad eftersom Cancerfonden väljer att ha en kampanj där de samlar in pengar till förmån för forskning kring framförallt bröstcancer. Det är bra att det är ett starkt engagemang för rosa bandet, men det finns så många mer som behöver stöd och hjälp.

Laba försöker värna lite mera om det som är grönt och gör därför härmed november till en grön månad :). Om man tittar utanför fönstret just nu så ser det visserligen inte alls grönt ut och det kan därför tyckas knasigt med en grön månad i november, men det behövs mera grönt runt hela jordklotet.

Vi värnar om det gröna bland annat genom att sälja i huvudsak strumpor och underkläder som är gjorda av bambu. Bambu är ett grönare alternativ än till exempel bomull eftersom bambun kan odlas helt utan kemikalier.

För att hylla det gröna lite extra den här månaden så skänker vi 10 kronor för varje såld bambu-produkt (gäller ej sockarna) under november till VI-skogen. VI-skogen är ett projekt som pågår i Afrika, runt Victoria sjön. VI-skogen planterar bland annat träd som hjälper till att lindra torka. Vi skogen utbildar även, framförallt barn, i hur man brukar marken på bästa sätt och hur träden kan hjälpa dem mot torka och hur träd kan ge både mat och skugga. Med hjälp av Vi-skogen kan vi enkelt hjälpas åt att genom trädplantering göra planeten lite grönare.

För varje produkt du köper som är tillverkad av bambu så skänker vi alltså 10:- till vi skogen.

Nyhetsbrev

Varje månad sätter jag mig och försöker skriva ett litet brev. Brevet går sedan ut till alla som valt att prenumerera på nyhetsbrevet. Vad brevet handlar om är lite olika. De två senaste har fokuserat ganska mycket på olika rabattkoder.

Imorgon skickar jag ut ett nytt brev, med en ny rabattkod. Är du inte redan mottagare av nyhetsbrevet, så anmäl dig genom att fylla i formuläret här nedan.

Fyll i nedan för att anmäla dig till nyhetsbrevet

* indicates requiredEmail Format


Nyhetsbrevet skickar jag en gång i månaden. Förutom rabattkoden, så brukar brevet innehålla information om nya produkter och lite om vad som hänt i bloggen.

Brevet som går ut imorgon kommer att ha ett grönt tema. Lite konstigt att ha ett grönt tema när det är mest färgglada höstlöv och grå himmel utanför fönstret, men min förhoppning är att det ska bli lite grönare på annan plats. Vill du veta var, så anmäl dig direkt till nyhetsbrevet så att du inte missar det imorgon.

 

Först till kvarn

I förra veckan gjorde jag en storstädning på det ena lagret. Jag har tillgång till två olika utrymme där jag förvarar strumpor och underkläder innan de skickas till dig. Det är ett grovlager där allt förvaras i vanliga bruna kartonger. Där förvarar jag sådana artiklar som jag ofta tar hem många av på en gång till exempel svarta bambustrumpor och svarta bambukalsonger.

I det andra lagret har jag alla produkter, även svarta bambustrumpor och kalsonger. Det är från detta lager som jag plockar din beställning. Här ligger allt i plastbackar som är märkta med innehåll. Det var i den här lager delen som jag gjorde storstädning förra veckan. Backar fick byta plats och några backar innehöll produkter som inte ens finns med på hemsidan till försäljning. Några av dessa artiklar kommer jag att lägga ut efterhand, men några var gamla och inget som jag ska ha i sortimentet längre så de fick åka till insamlingen direkt.

Flera produkter hittade jag bara några enstaka exemplar av. T.ex. ett par boxerkalsonger i storlek xxl. Dessa “udda” strumpor och underkläder kommer jag att successivt sälja ut väldigt billigt på hemsidan. Det är nämligen väldigt opraktiskt för mig att ha en av varje av 20-30 olika produkter. För att förenkla för mig själv väljer jag alltså att sälja ut dessa produkter väldigt billigt. För dig som kund kan det innebära att du kan hitta väldigt billiga både strumpor och underkläder. Jag ser det som en win-win lösning för både dig och mig. Du får billiga strumpor och underkläder och jag får bättre ordning på mitt lager 🙂

När det gäller dessa “udda” produkter kommer du endast att ha väldigt kort tid på dig att göra en beställning. Blir de inte sålda ganska omgående, då är det bättre för mig att skänka dem till välgörande ändamål. Jag kommer inte att lägga ut alla produkter samtidigt utan tar några efterhand som tillfälle ges. Hittar du inget idag som passar dig, då kanske det finns något här i nästa vecka.

Bruna påsar

Beställer du något av mig, så kommer det att levereras i en brun så kallad provpåse. Den kanske ser lite tråkig ut när den hamnar i din brevlåda. En snygg färgglad påse hade förmodligen varit roligare. Men det finns många bra anledningar till varför det är just en sådan brun, papperspåse som dina strumpor ligger i när de kommer till dig.

  • För det första, så är det en av de billigaste förpackningarna. Detta är något som du tjänar på eftersom allt som kostar i ett företag, i slutändan drabbar dig som kund på ett eller annat sätt. Och jag tycker att det är synd att du ska behöva betala extra bara för att få en snygg förpackning. Det är ju inte för att du gillar förpackningar som du beställer varor på nätet.
  • Att påsen är av papper är bra ur miljösynpunkt. Ett alternativ skulle kunna vara plast och plast är något som vi alla behöver hjälpas åt med att minska ner på. I alla fall så länge plasten är gjord av olja, vilket den många gånger är. Det finns såklart annan plast också, men det är en helt annan historia.
  • Dessutom finns de här påsarna i flera olika storlekar, vilket gör att om du gör en lite mindre beställning, då kan jag skicka dina varor i en mindre påse som går ner i din brevlåda direkt.

Så, nu vet du hur dina strumpor eller underkläder kommer att levereras, om du inte tidigare har handlat av mig. Har du handlat tidigare, så har du nu fått en liten förklaring till varför din beställning kommer i just dessa bruna påsar.

Höstlöv och hjärtan

Jag var ute och skulle ta några foton på strumpor i det fina höstvädret. Jag hade med mig flera olika strumpor och tog också flera bilder.

När jag kom till lönnträdet med de vackra löven som fallit till marken, insåg jag att det var ungefär samma färg på löven som det var på de marin bambustrumporna med hjärtan på. Hälen och tårna på dessa strumpor hade samma färg som löven.

Bambustrumpor bland lönnlöv

Men att ta bra bilder i den här miljön var inte helt enkelt. Det var fortfarande en del löv på träden och dessa envisades med att blåsa fram och tillbaka, vilket gjorde att en sekund var det fullt solsken och i nästa var det bara skugga.

 

Elva år på nätet

Under September och Oktober varje år, firar vi jubileum. I år firar vi 11 år på nätet. 11 år med strumpor på nätet….. Under dessa år har jag lärt mig väldigt mycket om strumpor och olika material. När jag började visste jag inte mer om strumpor än vad de flesta gör, men erfarenheten har gjort mig visare.

Strumpor är inte bara strumpor. När man börjar sätta sig in i det så är det en djungel av olika sticktekniker och material blandningar som gör att strumporna får sina egenskaper.

Några av de första strumporna som såldes på Laba, såg ut såhär:

Just den här strumpan var väldigt populär. Det var små söta flodhästar över hela strumpan. Sedan dess har mycket hänt. Idag skulle jag aldrig lägga ut en bild som den ovan, men för elva år sedan var det inga problem. Då var jag i princip ensam på nätet med strumpor och det mesta funkade.

Idag är det betydligt flera som säljer strumpor på nätet och det har helt klart sina fördelar. Bland annat tvingades jag bli bättre på att fixa bra bilder.

Från början sålde jag mycket mönstrade strumpor som den ovan. Det var vanliga bomulls strumpor. När jag först fick höra talas om bambu, var jag tveksam. Trodde att det skulle vara stickigt och kunde inte förstå varför man skulle välja bambu. Men jag tog i alla fall hem en låda enfärgade bambustrumpor och märkte direkt hur underbara de var.

Nu, erbjuder jag som du vet, i huvudsak bara bambustrumpor. Det beror helt enkelt på att det är sådana som jag själv helst använder.

Lila Seamless bambu underkläder

Idag har det blivit lite nya uppdaterade bilder på några av de bambu underkläder som du hittar i butiken. Bland annat blev det bilder på min något stelbenta hjälpreda när hon har på sig seamless bambu underkläder. Del av resultatet efter produktfotograferingen ser du här nedan. Här har hon fått på sig en plommonlila Seamless bambu bh-topp och en matchande trosa. Personligen tycker jag att det är en mycket läcker färg på dessa underkläderna.